درمان زانوی پرانتزی
صفحه اصلی / مطالب و مقالات / كلينيك تخصصی پا / درمان پای نرم با ارتز SMO

درمان پای نرم با ارتز SMO

یکی از رایج‌ترین مشکلات ساختاری در کودکان، اختلالات پا است. اغلب این اختلالات ساختاری بدون درمان‌های جراحی بهبود پیدا می‌کنند که یکی از این درمان ها ارتز است. ارتز به وسیله ای گفته می شود که باعث بهبود عملکرد اندام و بخش های مختلف بدن می شود. همچنین در کاهش درد و جلوگیری از پیشرفت بد شکلی نقش مؤثری دارد. ارتزها جایگزین عضو یا اندام های بدن نیستند بلکه به عنوان یک وسیله ی خارجی مکمل در عملکرد صحیح عضو نقش دارد. از ارتزها برای مواردی از قبیل انحراف ستون فقرات ، مبتلایان به فلج اطفال ، بد شکلی های مادرزادی و دفورمیتی های کف پا و … استفاده می شود.

آنچه در این مطلب میخوانید

کودکان مبتلا به ناهنجاری ها و بدشکلی های پا مجبور به استفاده از ارتز پای کودک هستند، مخصوصاً کودکان دارای چرخش و یا انحراف مچ پا که ممکن است براثر شکستگی یا کوتاه بودن تاندون ایجاد شده باشد. SMO یا Supramalleolar Orthosis یک ارتز از جنس ترموپلاستیک است. استفاده از ارتز پای کودک SMO کمک می کند تا وزن در پاها توزیع شود و مفاصل در حالت صحیح خود قرار بگیرند. بسته به نوع آسیب یا ناهنجاری که رخ داده است، نوع ارتز پا هم که تجویز می شود متفاوت است. استفاده از ارتز پای کودک مربوط به سن خاصی نیست و از زمانی که کودک بتواند وزن خود را روی پاها تحمل و تلاش برای راه رفتن را آغاز کند می تواند شروع به پوشیدن ارتز پای کودک SMO کند.

درمان پای نرم با ارتز SMO

ارتز پای کودک SMO برای مچ پا و عضلات پشتی پاشنه پا و برای کودکانی که دارای پای نرم، انعطاف پذیر و کف پای صاف هستند استفاده می شود. ارتز پای کودک SMO دارای شکل ظاهری شبیه به پابند یا مچ بند است که ارتفاع آن زیاد نیست و محدود به ناحیه کف پا تا مچ است و وقتی کودک کفش به پا دارد به سختی قابل مشاهده هستند. استفاده از ارتز پای کودک SMO نیاز به طراحی یا پوشیدن کفش خاصی نیست؛ ولی کفش را معمولاً یک شماره بزرگتر انتخاب می کنند تا فشار زیادی به پای کودک وارد نشود. طراحی ارتز پای کودک SMO توسط ارتزیست و با توجه به قد و سایز کودک انجام می گیرد و به گونه ای است که به حفظ عملکرد پاشنه ی عمودی پا کمک می کند و قوس کف پا را نیز پوشش می دهد.

درمان پای نرم با ارتز

کاربرد ارتز SMO

از ارتز SMO در موارد زیر استفاده می شود:

  1. انحرافات پا در کودکان مانند صافی کف پا (سوپینیشن و پرونیشن پا)
  2. چرخش مچ (والگوس و واروس پاشنه)
  3. بی ثباتی مفاصل پا (foot)
  4. نوروپاتی های محیطی
  5. بیماری های عضلانی و ضعف عضلات در افراد فلج مغزی cp

مراحل ساخت اسپیلنت SMO

  1. ارزیابی بیمار(بررسی عکس های رادیوگرافی، بررسی راه رفتن و الگو حرکتی،بررسی وضعیت مچ و پا در حالت نشسته و ایستاده،اسکن فشاری و سه بعدی کف پا و…)
  2. اندازه گیری و قالبگیری. برای ساخت این اسپیلنت از پای فرد قالبگیری انجام میشود. باتوجه به شرایط فرد ممکن است قالبگیری در تحمل وزن یا عدم تحمل وزن(نشسته ،خوابیده به شکم یا کمر) انجام شود.
  3. پرو اولیه
  4. پرو و فیتینگ نهایی و تحویل به بیمار

نحوه استفاده از ارتز SMO

برای شروع استفاده از ارتز پای کودک در روز اول باید یک ساعت SMO را به پای کودک پوشید و بعد از آن پوست پا بررسی شود. ممکن است کمی قرمزی روی پوست پا ظاهر شود که بعد از نیم ساعت از بین می رود؛ ولی اگر بعد از گذشت زمان قرمزی پوست رفع نشد به ارتوپد مراجعه و ارتز را عوض کنید. در روزهای بعد مدت زمان استفاده از SMO را افزایش دهید تا کودک به پوشیدن آن عادت کند و هر چه استفاده از ارتز پای کودک SMO در طول روز بیشتر باشد دارای تأثیرات بیشتری است.

 آدرس اينستاگرام دکتر بيژن فروغ

مراقبت از ارتز SMO

قیمت خرید ارتز SMO

قیمت ارتز با توجه به انواع آن بسیار متفاوت است. قیمت این محصولات بر اساس اندازه، سایز، مدل ، اتصالات، بندها و پدها و نیازهای بیمار ارزیابی می شود.


آدرس مطب : تهران ، بزرگراه چمران ، ابتدای باقرخان غربی ، پلاک 89 قدیم ، 26 جدید ، طبقه همکف
تلفن : 66576424 - 021


نظرات کاربران درباره این مطلب :
برای متن پیام فقط از حروف فارسی استفاده کنید .
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .
نام و فامیل :
تلفن :
ایمیل :
متن پیـام :
درباره بیماری صرع چه می دانید؟درباره بیماری صرع چه می دانید؟

صرع یک اختلال سیستم عصبی مرکزی است که فعالیت مغز غیر طبیعی شده و باعث تشنج یا دوره هایی از رفتار های غیر عادی، احساسات و گاهی از دست دادن هوشیاری می ش ... ادامه مطلب

علت و علائم ضعیف بودن مچ پاعلت و علائم ضعیف بودن مچ پا

مچ پا یکی از متحرک ترین مجموعه های مفصلی بدن است که برای تحمل وزن، حرکت، انطباق‌پذیری و پایداری است. مچ پا دارای مفصل لولایی است و قسمتی است که پا و س ... ادامه مطلب

روماتیسم لگن و مفصل ران چه علل و علائمی دارد؟روماتیسم لگن و مفصل ران چه علل و علائمی دارد؟

روماتیسم لگن یا آرتریت روماتوئید مفصل لگن یک بیماری التهابی است که بر فضای داخلی کپسول مفصلی تاثیر می گذارد و باعث یک تورم دردناک در مفصل شده و در نها ... ادامه مطلب

آیا کودکان مبتلا به اوتیسم خوب میشوند؟آیا کودکان مبتلا به اوتیسم خوب میشوند؟

اوتیسم یا اختلال طیف اوتیسم که به اختصار ASD نامیده می‌ شود، شامل طیفی از اختلالات عصبی و رشدی پیچیده می‌ باشد. ... ادامه مطلب

طراحی و راه اندازی وب سایت : گروه نرم افزاری پزشک آنلاین - 09128883465